NAGYBAJOMfigyelő::
2019. március 12.

Lukáts

A hétvégén rendeztük meg a 23. Lukáts István lábtenisz emléktornát a Nagybajom városi sportcsarnokban.

Emlékezés

Ezekkel a szavakkal emlékezem Pisti És Doki emléke előtt

Mindenkinek, aki meghal, hagynia kell maga után valamit (…). Gyereket vagy könyvet, festményt, házat vagy egy falat, amelyet felépített, egy pár cipőt, amit csinált. Valamit, amit a kezünk megérintett, hogy ha az emberek egy fára vagy egy virágra néznek, amit mi ültettünk – minket lássanak abban. Egyre megy, mit csináltunk, csak az a lényeges, hogy ha valamit csináltunk, az ránk emlékeztessen akkor is, ha már nincs köztünk. Ránk a lábtengót hagyta Lukáts Pisti, s doki Gulyás Sanyi, s ezt az emléket, amíg tudjuk, visszük tovább, habár sokan nem is ismertétek őket, de csak úgy tehetjük meg, ha jönnek a fiatalok, akik át veszik a helyünket.

Látjuk értelmét, hogy ha évente egyszer is, de a találkozás veletek mindig élményekkel teli, s várom a következő évet, hogy ismét találkozzunk.

A tornán résztvevőket Lukáts Istvánné Katika köszöntötte.

Rekordszámú csapat tisztelt meg bennünket, régi és új arcokkal találkoztunk. Sokan több száz kilométert utaztak, hogy ismét itt legyenek velünk. Csak egykét városnév, érdekességnek.

Eger, Szolnok, Győr, Százhalombatta, Szekszárd, és a Somogy megyeiek, ahonnan jöttek a versenyzők.

A nyílt kategóriában, 15 páros 3 csoportban küzdött a tovább jutásért, amelyeken magas színvonalú mérkőzéseket láthattak a kilátogatók. Érdekesség volt a Harsányi testvérpár, mivel Ádám leány testvérével indult, s csak a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen tudták csak őket meg verni, a későbbi győztes, de a harmadik hely is szép teljesítmény.

A másik ágon Farkas – Pleck páros jutott a döntőbe, ahol a tavalyi sérüléséből felgyógyult, Dörnyei Gabi és párja K GY küzdöttek megy az első helyért. Magas színvonalú mérkőzésen, végsőkig kiélezett csatában, dőlt el a küzdelem. Furcsaság volt, hogy Gábor fejéről hiányzott a sapka, de ez azért volt, mert féltette a haját.

A senor kategóriában hat páros nevezett, s körmérkőzésen dőlt el a sorrend. A tavalyi bajnok és az előző évben nyerő párosok is itt voltak, várható volt, hogy őközöttük fog eldőlni az első hely sorsa.

A tavalyi bajnok Korányi – Födesi páros minden mérkőzésüket megnyerték, s így magabiztosan nyerték a tornát. A meglepetést, a Véber – Büki páros okozta, akik egy szettet elvettek a bajnoktól, majd, megverték az bajnokságra törő Kántorékat, s így övék lett a második hely.

Végeredmény Nyílt kategória

1  Dörnyei Gábor – Kristóf György,   Fonyód

2  Farkas Gábor – Pleck Róbert,   Kaposvár – Pécs

3  Harsányi Dzsina – Harsányi Ádám,    Kaposvár

 

50 év feletti

1 Korányi András – Földesi Iván, Kaposvár – Szekszárd

2 Véber László – Büki Tibor, Nagybajom – Somogysárd

3 Kántor István – Fülep Gyula,  Győr – Eger

 

A díjakat, Lukáts Istvánné Katika és fia adta át, a helyezetteknek.öszönjük, Nagybajom város önkormányzatának támogatását, hogy ismét méltóképpen tudtuk megrendezni az emléktornát.

Köszönet mindenkinek, akik még segítettek, (Albertus József, Boldizsár Béla,Czebei Zoltánék, Dörnyei Gábor, Nagybajom virág-és horgászbolt, Grinovicz Gyöngyi) hogy, a tornát zökkenő mentessen tudtuk lebonyolítani, a versenyzők és a kilátogatók kellemesen tölthették el velünk ezt a szép napot.

Jövőre ismét találkozzunk.

Véber László