NAGYBAJOMfigyelő:
2009-11-16.

November 14-én nosztalgia röplabdával, díszközgyűléssel, röplabdás bállal ünnepelték a
NAGYBAJOMI RÖPLABDA negyed évszázados évfordulóját – Belső-Somogy 3500 lelkes kisvárosában. 1984 október elsején tartotta az első röplabdaedzését a nagybajomi lányoknak az általános iskola tornatermében Nagy Zoltán nevelőedző.
Az elmúlt huszonöt évben sikert sikerre halmozott. A nagybajomi röplabdások kiemelkedő eredményeket értek el. Többek között négy alkalommal szereztek országos korosztályos diákolimpiai győzelmet, számtalan alkalommal képviselték országos és külföldi tornákon sikerrel Nagybajomot. Tagjai voltak korosztályos válogatottaknak. Az általános iskolából kikerülve saját csapattal eredményesen szerepeltek a Nemzeti Bajnokság másodosztályában, illetve elsőosztályú és extraligás csapatok tagjai lettek.
A Klub neveltjei diákolimpiákon győzelemre segítették a Kaposvári Munkácsi Gimnázium és a Nyiregyházi Vasvári Pál Gimnázium korosztályos csapatait, erősítették az Extraligás KNRC BITT csapatát.
Volt olyan év, hogy hat nagybajomi nevelésű játékos szerepelt a női röplabda Extraligában. A Nagybajomi Diák Röplabda Klub többek között olyan ma is aktív játékosokat nevelt, mint a női Extraligában szereplő többszörös válogatott Pék Tormási Orsolya (BSE FCSM), a többszörös női ifjúsági válogatott Miklai Zsanett (NRK-Nyíregyháza), A többszörös női korosztályos válogatott Horváth Alexandra (BSE FCSM) és Pintér Zsanett (MÁV Előre SC).

Kiss Zoltán (pZ)


A nagybajomi röplabda negyedszázada – Nagy Zoltán

A nagybajomi diákröplabda kiemelkedő eredményei
A 25 év nagybajomi gyermekröplabdásai

Maximum Média Online:
2009-07-15 09:10
Sport: 25 éves jubileum

Somogy Sportja:
Írta: Kiss Zoltán 2009. november 19. csütörtök, 11:46
25 éves évforduló

KaposPont:
2009.11.19. 08:00
Bajomi jubileum
Videó

Hunvolley:
2009. november 30. hétfő, 19:34
Megjelent a Röplabda magazin novemberi száma!
Benne:
• Nagybajom: 25 év története
http://nagybajomfigyelo.wordpress.com/2009/12/02/nagybajom-a-roplabda-magazinban/