NAGYBAJOMfigyelő:

2009-07-23.  17:05

Három kontinens 24 országa több mint ezer fiatalja számára egy hétre Kaposvár lett a Világ fővárosa.
Nagyon sok gyermek, felnőtt, életre szóló élménnyel tér haza Kaposvárról.
Már ötödik éve annak, hogy Kaposvár fiaivá fogadja az ideérkező gyermekhadat, akik hazatérve elviszik a világba Somogyország fővárosának jó hírét.

Vajon hogyan gazdálkodik evvel a jó hírrel Somogyország?
Mit tesz azért, hogy ne csak a résztvevőknek, szervezőknek legyen közvetlen élmény e néhány nap? 

A fesztivál kezdete előtt az eseményről egyedül a „Somogy Megye Online” szólalt meg a „KaposPonton” kívül. Bár keresővel nem néztem „Somogy Sportja Online” híreit, itt az első talált bejegyzés: 2009.07.20. 23:25. A „Somma”  egyszer: 2009. július 19., vasárnap 18:38-kor jelentkezett. Megyei hírlapunk „kitett magáért”. A „Sonline” eddig csak a 2008-as fesztiválról tudósított.
Egy országos hírkereső portál az eseményre 1 találatot ad (KaposPont).
Magam a „NAGYBAJOMfigyelő” számára a nagybajomi fiatalok szerepléséről, egy telefon kapott információtól kivéve, kizárólag a Intersport Youth Football Festival hivatalos honlapjáról szerzem be a szükséges adatokat.
A KaposPont szerkesztőgárdáját minden dicséret megilleti a Fesztivál népszerűsítéséért. 

Nehezen értem a somogyi online hírcsatornák szerkesztőit, főszerkesztőit. E hírcsatornák egy részén naponta jelennek meg olyan tudósítások, amelyekben arról számolnak be, hogy Somogyheherén a Lustadisznók és a Fácánszárnyúak mikor fognak focizni, és majd arról, ki rúgta a gólokat. Lehet, hogy ez Somogyheherén hír, de Somogyországban vagy a világon mért lenne az?
Egyébként semmi kifogásom e hírek közzétételével mindaddig, míg legalább ilyen súllyal nem közlik azokat a híreket is, melyeket az országban, világban méltán keresnek.
Remélem az elődöntők, döntők kapcsán minden médiában a hírek, a cikkek a helyükre kerülnek.

Nem tudom, hogy a rendezvény szervezői, a város illetékesei mit tettek azért, hogy a Fesztivál adta lehetőségeket a város a megye számára kihasználják.
Az Intersport Youth Football Festival hivatalos honlapján szinte minden megtalálható, de láthatóan kevés a munkatársak száma ahhoz, hogy elég gyors legyen az információk közzététele, még akkor is, ha láthatóan éjjel, nappal dolgoznak rajta. Az szinte természetes, hogy néha hibás adatok kerülnek a lapokra, de a probléma ott van, hogy a rendszergazdát a honlapról nem lehet elérni, és az esetleges hibákra felhívni a figyelmét.

Élményekben gazdag napokat és nagyobb médiavisszhangot a resztvevőknek, szervezőknek és érdeklődőknek, hogy el tudják mondani: ez jó mulatság férfimunka volt!

Kiss Zoltán pZ