Sonline:
Csikós Magdolna   2008. szeptember. 13., 08:41 

…A DRV Zrt. PR-vezetőjétől megtudtuk: a dél-balatoni szennyvíz-projekt keretében Balatonlellén, Kéthelyen, Marcaliban és Siófokon fejlesztik a szennyvíztelepet, ezzel párhuzamosan valósul meg 23 településen a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése és bővítése is. Nagybajomban, Karádon és Somogytúron új szennyvíztelep épül. Tab a KEOP-pályázaton szeretne forrást nyerni a szennyvíztelep korszerűsítéséhez, s az első fordulón már sikeresen túl van. Ugyanezen a pályázaton remél uniós pénzt a Rinya menti kistérség, benne a nagyatádi szennyvízteleppel, amelynek rekonstrukciója 500 millió forintba kerül.
http://sonline.hu/index.php?apps=cikk&cikk=174580 

Irigylem az atádiakat, hogy a szennyvíztelep bűzét szagolhatják. Sok esetben végigsétálva a nagybajomi utcákon mi is szagolhatjuk az emésztőgödrök bűzét.

Három dolog jut erről eszembe:

Először: akkor még csurgói lakosként irigyeltük Atádot, hogy város lett, melynek feltétele az volt, hogy legyen szennyvízhálózata, és ezt megkapta.

Másodszor: egyik székelyföldi település volt polgármestere addig nem akarta bevezettetni a vezetékes vizet településére, míg a szennyvízhálózat el nem készül.(Rövidesen átadják mindkettőt.)

Harmadszor: Nagybajom azzal, hogy évtizedeken keresztül nem volt képes létrehozni szennyvízhálózatát ahhoz mérhető hibát követett el, mint amikor megakadályozta azt, hogy a vasút keresztülmenjen a településen.(Az óra még ketyeg.)
(pZ) Kiss Zoltán