NAGYBAJOMfigyelő:
2011. június 16.

Az osztrák fővárosban 30 éve rendezik a leány és fiú röplabda utánpótlás nevelő egyesületek részére Közép-Európa legnagyobb tornáját. Idén hét ország csapatai mutatták be tudásukat, küzdöttek a szép serlegekért.
A Zimmerei Schöner Nagybajomi DRC két csapattal képviseltette magát, a 11 és a 13 évesek között. Tizenöt éve vettünk részt először a bécsi versenyen, rögtön a bemutatkozáskor első helyen végeztünk, amely tornagyőzelmet még négy elsőség követett.

Idén kevesebb csapat jelentkezett, a minik mezőnyében 14 csapat közül a 13 évesekből álló csapatunk a 8. helyen végzett. A Miklai Mercédesz, Kovács Bonita, Kovács Veronika, Héjjas Szilvia alkotta csapat nem tudta megismételni elmúlt két évi jó teljesítményét, így be kellett érnie a szerényebb helyezéssel.
A 11 évesek csapata: Budai Roxána, Dalovits Dorina, Farkas Hajnalka végig lelkesen, nagy akarással játszott. A három nap alatt hét mérkőzésből ötször győzött, s akárcsak tavaly a csoportban is és a döntőben is ugyanattól a bécsi csapattól, a hotVolleys Wientől szenvedett vereséget, de így is a második helyen végzett.

Nagy Zoltán nevelőedző