Hungarian Golf Portál:
2014. január 10.

A céltudatos lány a golfra alapozza az életét

Ács-Gergely Virág

Ács-Gergely Virág

Az igen ambiciózus, edzői álmokat dédelgető Ács-Gergely Virággal beszélgettünk, akivel való társalgás mindig külön örömöt jelent számunkra. Virágot álmairól, vágyairól, edzői ambícióiról kérdeztük, aki maga is lelkesen vesz részt az utánpótlás-nevelésben.

A golffal való megismerkedése előtt több sportba is belekóstolt már: úszott, lovagolt, jazz balettozott és a röplabdázásban is sikeresen helytállt. A szemtelenül fiatal és mosolygós nagybajomi lány közel 10 évvel ezelőtt szeretett bele a golfba és lett mára a magyar edzői kar újabb reménysége. Találkozása a golffal egy véletlennek volt köszönhető, azon a verőfényes nyári napon Hencsén, ahova apukáját kísérte el. Egy találkozás, ami örökre megváltoztatta életét, ami hosszú távú célokat és álmokat adott csinos golfozónknak.

Igazi sportos család a nagybajomi Ács-Gergely família, így Virág életében kis kora óta jelen lehetett a testmozgás. Az anyuka, a ma már legendás, először NB II-be jutott Kátai-féle csurgói kézilabda-csapatnak volt a kapusa, egykori serdűlő válogatott. A családfő, Ács-Gergely András – aki annak idején igazi lelkes amatőrként megannyi sportágba belekóstolt – Kaposvár nagy rajongója és rendre jelen van a zöld-fehérek Rákóczi-stadionjában és végül, de nem utolsó sorban ott van Fanni, Virág húga, aki szintén megismerkedett már a golf minden szépségeivel és örömével.

Virág egyelőre edzői asszisztensek aposztrofálja magát, ám nagy álma az, hogy golfoktató lehessen. Golfozónk lépésről-lépésre halad álmai felé, hiszen a hétköznapokban nem másnak, mint a Magyarországon elismert nagy szaktekintélyű edzőnek és elnöknek, Damian MacPherson-nak a segítőjének mondhatja magát Máriavölgyben, ahol főként a juniorok oktatásban segédkezik.  A tapasztalt edző mellett évek óta tevékenykedik, ez jelentette az „első lépcsőfokot” álmai megvalósulásához. Virág időközben még egy lépéssel közelebb került végső céljához, hiszen egy éve már Böndicz Gergő, szövetségi kapitány asszisztense, ahol a lány csapattal járó plusz feladatokban, az adminisztrációs ügyekben és az edzések minőségellenőrzésében nyújt segítséget.

„Nagyon nagy megtiszteltetés és óriási lehetőség számomra, hogy ilyen nagyszerű szakemberekkel dolgozhatok együtt. Ezúton is szeretném megköszönni Damiannek és Gergőnek a bizalmat, az eddigi segítséget. Célom, hogy a jövőben sem okozzak csalódást.”

Beszélgetésünk során golfbajnokunk, Fodor Krisztina is szóba került, akinek emlékét még mind a mai napig szívében őrzi a magyar golfozói társadalom. Virág szoros kapcsolatot ápolt egykori mentorával, akinek nagy szerepe volt pályafutása alakulásában.

Milyen emlékeket őrzöl Krisztáról, aki éveken át a mestered is volt? 

„Számomra sokkal több volt, mint pusztán egy edző, ő volt a második anyukám. Napi kapcsolatban voltunk, nagyon imádtam és szerettem, soha nem fogom őt elfelejteni. Az évek alatt példaképpé nőtte ki magát a szememben, nagyon sokat köszönhetek neki. Sokszor csak álltam, az Ő mozdulatait lestem, figyeltem másokkal való viselkedését, kezét, arcát, tanítási módszereit. Ekkor, mint a villám, úgy csapott belém a felismerés: olyan szeretnék lenni, mint ő. Golfedző akarok lenni! Ettől a pillanattól kezdve az életem új értelmet nyert.”

Ács-Gergely Virág időről időre, egyre közelebb és közelebb kerül álma beteljesedéséhez, amiért láthatóan mindent meg is tesz. Asszisztensi tevékenysége mellett, a PGA illetve a TF-en sportmenedzser képzésben is részt vesz, hogy meglévő tudását gyarapítsa és elmélyítse az oktatásokon  A céltudatos lány a jövőben is a golfra szeretné alapozni az életét.

Kedves Virág, lassan eljön az a pillanat is, amikor golfedzőnek mondhatod magad. Egy biztos, mi ott leszünk és az elsők között szeretnénk gratulálni neked álmod megvalósulásához.

A cikk teljes egészében a Hungarian Golf portál cikke