Hungarian Golf:
2014. április 19.

Ács-Gergely Virág töretlenül halad céljai felé

Az igen ambiciózus és életvidám, edzői álmokat dédelgető Ács-Gergely Virággal való beszélgetés külön öröm, mert mosolygós, lendületes egyénisége mindig jó hatással van a környezetére. Virág több fronton „harcol”. Nem csak Máriavölgyben dolgozik Damien asszisztenseként, hanem Böndicz Gergő munkáját is segíti a junior válogatottban. Beszélgetésünk alatt lelkesen és energikusan számolt be nekünk a Pannonián folyó munkáról, tanítványairól és saját céljairól is.
Ács-Gergely Virág számára a golf, több mint sport. A véletlen találkozás megváltoztatta életét és hosszú távú célokat, álmokat adott csinos golfozónknak. Virág idén is részt vett a junior válogatott felkészítésében. Cipruson és a mögöttünk hagyott hétvégén, Fontánában is velük volt. A visszaszámlálás megkezdődött! Egy hét múlva indul az EOHT, több különböző nemzet csapata tölti majd meg a máriavölgyi pályát, hogy megküzdjenek egymással. Ezért Virág különösen fontosnak tartja az elmúlt heteket. Böndicz Gergő asszisztenseként figyelte a tanítványok játékát, főleg a koncentrációjukra és a magatartásukra fókuszált. Úgy érzi, hogy fiatal golfozóink nagyon jó formában vannak, kellően elhivatottak és ambiciózusak, ez elengedhetetlen ahhoz, hogy magabiztosan álljanak pályára az EOHT-on. Nagyon bízik bennük és igen optimista a versenyt illetően.
A fontánai privát pályán is erre készültek. Az egyik nap például,kimondottan a pályajátékról szólt, amikor is 3-as flightokban, Match Play formátumban mérhették össze tudásukat a válogatott játékosok, ezzel is felkészülve a különböző versenyhelyzetekre.
Mint említettük, Virág a hétköznapokban Damien beosztottjaként a Pannonia Golf & Country Clubban tevékenykedik. Különösen szerencsésnek mondhatjamagát, hiszen a Máriavölgyben megrendezendő EOHT-on nem csak, mint asszisztens, de mint házigazda is jelen lesz:
„Az egész csapat, itt a Pannonián, teljes erőbedobással készül az április 17-20-a között megrendezendő nagyszabású versenyre. Mindenki éjjel-nappal azon fáradozik, hogy a pálya a lehető legjobb állapotában várhassa a golfozókat. Ez az első alkalom, hogy náluk lesz az EOHT, ezért különös figyelmet szentelünk minden apró részletnek. Izgatottak vagyunk és egyben rendkívül büszkék arra, hogy mi rendezhetjük meg ezt a nem mindennapi eseményt.”
A céltudatos lány a golfra szeretné alapozni az életét. Időről időre, egyre közelebb és közelebb kerül álma beteljesedéséhez. Ezért meg is tesz mindent. Asszisztensi tevékenysége mellett, a PGA-ban, illetve a TF-en sportmenedzser képzésben vesz részt, hogy meglévő tudását gyarapítva, pár éven belül hivatalosan is golfedzőnek mondhassa magát.
„Úgy érzem, minden nap tanulok valami újat, egyrészt a junioroktól, másrészt az iskola és a munkám révén. Legfontosabb feladatomnak tartom, hogy lelkileg támogassam a versenyen indulókat. Szeretném, ha minden pillanatban ott lehetnék, amikor bíztatásra, buzdításra, támaszra van szükségük. Nagyon lényeges, hogy a versenyző ne csak fizikálisan, de mentálisan és lelkileg is felkészülten álljon a pályára.” – vallja Virág.
Ács-Gergely Virág egy igen különleges teremtés, akinek életkedve mindenkire átragad, amiből vélhetően mostani és jövőbeli tanítványai is tudnak majd meríteni. Bízunk benne, hogy ő és a versenyen induló juniorok is elérik kitűzött céljaikat!

FORRÁS: http://www.hungariangolf.hu/cikk/Egy_lelkes_edzotanonc_tervei#.

KAPCSOLÓDÓ CIKK>>

ÉS AZ EREDMÉNY>>>