KaposPont:
2011. március 2.  09:50:51

120 milliós működési hiány és 70 milliós hitel ellenére is fejlődik Nagybajom. A fürdő hotellé alakul, és megújul a városközpont is. 1 milliárd forintból gazdálkodnak idén. A költségvetést a napokban fogadta el a testület.
http://kapos.hu/hirek/politika/2011-03-02/fejlesztes_nagybajomban.html

NAGYBAJOMfigyelő:
2011. március 3.  Javítva: 2011.03.03. 23:00:00

Szennyvízberuházás Nagybajomban
Nagybajom polgármestere február 25-én, pénteken lakossági fórumot hívott össze, melyen bejelentette, hogy Nagybajom kilép a dél-balatoni szennyvíz társulásból. Szennyvízgondjainak megoldását önállóan próbálja megoldani az önkormányzat. A pályázat beadási határideje 2011. június. Eddig készpénzzel illetve banki garanciával igazolni kell az önerőt. Ehhez a lakosság részéről telkenként 225 ezer forint hozzájárulás szükséges a létrehozandó közműtársulás révén. A közműtársulás létrehozásához tulajdonosok kétharmadának, a pályázat elindításához a telektulajdonosok 75 százalékának kötelezettségvállalása szükséges. Ekkor teljesülnek a pályázat feltételei. A beruházás befejezése után pályázhatunk a befizetett önerő egy részének visszatérítésére.

A fórumon utcánként felsorolták azokat az aktivistákat, akik a tulajdonosokat felkeresik és tájékoztatják őket, illetve tartják a kapcsolatot az önkormányzattal. Az érdeklődők az önkormányzatnál is tájékoztatást kaphatnak a beruházással, illetve pénzügyi kérdésekkel kapcsolatban is. Az érdeklődők számára az OTP ügyintézője az önkormányzati hivatatnál szombaton és vasárnap is rendelkezésre áll.

Forrás: Önkormányzati fórum 2011. február 25.
Aki a fórumon elhangzottakat igyekezett összefoglalni:
Kiss Zoltán

A fórumot a Bajom TV ma – 2011. március 3.-án – 19 órai kezdettel sugározza először.