NAGYBAJOMfigyelő:
2015. május 16. Legutóbb frissítve: 2015. május 17. 10:10

A magyar golf junior válogatott néhány tagja a nagybajomi származású Ács-Gergely Virág vezetésével Belgrádban a napokban részt vesz a 14. Szerb Amatőr Nyílt Bajnokságon.

Az első nap eredményei:
http://www.hungariangolf.hu/cikk/Lanyaink_az_elmezonyben_a_Szerb_Bajnoksagon

A teljes cikk (www.hungariangolf.hu):
Lányaink az élmezőnyben a Szerb Bajnokságon:

Mint korábban beszámoltunk róla, junior válogatottunk néhány tagja – Czernecki Laura, Paál Julianna, Szabó Antónia, Szemerey Lili és Tóth Maya Napsugár- Ács-Gergely Virág vezetésével, a Szerb fővárosban található Belgrád Golf Club-ban van, ahol a 14. Szerb Amatőr Nyílt Bajnokságot rendezik. A nyitányon, a legjobb magyar eredménye a 14 éves Tóth Maya Napsugárnak lett, aki 76 (+8) ütésből játszotta végig, a par 68-as pályát, amivel a 19 fős női mezőny 2. helyén fejezte be a napot.

Válogatottunk többi tagja 80 feletti eredménnyel zárt, amivel még így is a top 10-ben vannak. Szépen sorban követték egymást a lányaink az első nap után: Paál Julianna és Czernecki Laura 81 ütéssel együttállásban a 6., Szemerey Lili 82 ütéssel a 7., Szabó Antónia 84 ütéssel a 8. helyen végzett. A csapattól érkező információk szerint a pálya nem egyszerű, szűk szakaszok és a két oldalon összenövő fák lombjai (alacsonyan kell tartani a labdát szerk.) nehezítik a játékosok dolgát. Ez lehetett az oka annak, hogy a teljes mezőnyben magasabbak az ütésszámok a vártnál.

A lányok 19 fős mezőnyét, az oroszok versenyzője Ksenia Eremina ( hcp 1,1) vezeti, +5-ös eredményével, akit Tóth Maya Napsugár (hcp 7,1) követ par felett 8 ütéssel. A harmadik helyen együttállásban +9-es score-ral áll az olasz Valentina Leardi (hcp 2,3) és az osztrák Michaela Gasplmayr (hcp +1,5).

Az élmezőny tagjait egy-egy ütés választja el egymástól, így egy kisebb hiba is sokba kerülhet. A küzdelmek a következő két napon folytatódnak.

A XIV. Szerb Amatőr Nyílt Bajnokság női mezőnyének első napi eredménye itt olvasható.

A második nap eredményei:
http://www.hungariangolf.hu/cikk/Vegyes_nap_Szerbiaban

A harmadik nap, végeredmény:
http://www.hungariangolf.hu/cikk/19400

GolfÁcs-Gergely Virág, így értékelt a verseny után:

Nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével, hiszen négyen is az első tíz legjobb között fejezték be a bajnokságot. Sajnos Czernecki Laura még nem épült fel teljesen a térdsérüléséből, de ennek ellenére is szép eredményt ért el: az utolsó napon +11-et játszott, s ezzel a 11. helyen végzett. Dicséret a Szerb Golf Szövetségnek is, nagy vendégszeretettel, felejthetetlen bajnokságot rendeztek.”
Forrás: www.hungariangolf.hu

ÁCS-GERGELY VIRÁGRÓL megjelent cikkek a NAGYBAJOMfigyelő oldalain>>>