NAGYBAJOMfigyelő:
2011. június 20.

A Nagybajomi ÁMK 13 évesekből álló leány röplabda csapata képviselte Somogy megyét a Miskolcon rendezett Diákolimpia Országos Döntőn, az ország legjobb 8 csapata között.
A Bécsből hétfőn hazaérkezett csapat szerdán indult az ország északi részébe, hazánk második legnagyobb városába.
Kitűnően kezdett csapatunk, hisz az ország jelenlegi legkiemelkedőbb utánpótlás bázisának képviselőit a békéscsabai lányokat 0-2-ről fordítva 3-2-re legyőztük. Tartott a lendület, a következő meccsen a Miskolc csapatát 3-0-ra vertük, a harmadik csoportmeccsünkön sajnos megijedtünk a Sümegtől, 3-1-es vereség lett a vége. A következőkben a Békéscsaba 3-2-re legyőzte a Sümeget, ezzel a csoportban a körbeverés miatt azonos pontot szerzett a Békéscsaba, a Miskolc és mi, így a játszmaarány döntött. A Békéscsaba és Sümeg 8-5-ös játszmaaránnyal, mi 7-5-el végeztünk, ezzel egy játszma mínusszal csak az 5. helyért játszhattunk a másnapi helyosztón. Az utóbbi két évben sikert sikerre halmozó korosztály (2009-ben a II.korcsoportban és 2011-ben a III. korcsoportban is Amatőr Országos bajnok, sok tornasiker) játékosai közül a meghatározó személyek elveszítették hitüket, mentális gondokkal küzdve képtelenek voltak jó teljesítményre, így végül a hatodik helyen zártunk. Nem vigasz, hogy az általunk legyőzött Békéscsaba bronzérmet szerzett.

A 2010-2011. évi Diákolimpia Országos Döntő 6. helyezett csapata: Miklai Mercédesz, Héjjas Szilvia, Kovács Bonita, Kovács Veronika, Budai Roxána, Dalovits Dorina, Nagy Barbara, Farkas Hajnalka, Farkas Krisztina. Felkészítő: Nagy Zoltán.

Köszönet a Nagybajom Önkormányzatának és a Nagybajomi Gyermekekért Alapítványnak a támogatásért.

Nagy Zoltán nevelőedző

http://hunvolley.blog.hu/2011/06/21/kecskemeti_es_nyiregyhazi_diakolimpia_gyozelem