NAGYBAJOMfigyelő:
2010. szeptember 30.

Hat darab modern számítógéppel, szoftverekkel, szkennerrel, DVD lejátszóval, kiadványszerkesztő programmal és fülhallgatókat bővült a Nagybajomi Általános Művelődési Központ Gyergyai Albert Városi és Iskolai Könyvtára.

 Az informatikai infrastruktúra fejlesztése a leghátrányosabb helyzetű térségek számára kiírt európai uniós forrásból valósult. A 6 db asztali számítógép, a Windows 7 és az Office szoftvercsomagok, a szkenner, a DVD-lejátszó, valamint fülhallgatók beszerzésével jelentősen javultak a könyvtári munka körülményei Nagybajomban, csakúgy, mint könyvtári oktatás feltételei. A 2010. szeptember 27-i nyitórendezvényen Czeferner Józsefné polgármester elmondta, hogy a kétmillió forintos támogatáshoz az önkormányzatnak önerőt nem kellett biztosítani. Rázsits Veronika könyvtáros ismertette, hogy az új eszközökkel Internet használói tanfolyam indítására kerül sor idősek számára. Mindez az Őszikék Nyugdíjas Egyesülettel együttműködésben történik. A megvásárolt kiadványszerkesztő programcsomagnak köszönhetően lehetővé válik a Bajomi Krónika és egyéb városi kiadványok helyben történő szerkesztése is.

A fejlesztéssel nőtt a könyvtári szolgáltatás színvonala, mostantól több és korszerűbb számítógépen lehet igénybe venni a könyvtári informatikai szolgáltatást. A modern eszközök növelik a felhasználói élményt. Remélhetőleg mindez a könyvtárba járók megelégedettségét eredményezi.

A program megvalósítója: Nagybajom Város Önkormányzata, 7561 Nagybajom, Fő u. 40., Tel: +36 82 556 950

Közreműködő Szervezet: Oktatási és Kulturális Minisztérium Támogatáskezelő Igazgatósága, 1055 Budapest,
Bihari János u. 5.

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

Támogatás összege: 2.000.000,- Ft

Nagybajom, 2010. szeptember 29.

Pirka Mátyás
pályázati referens