NAGYBAJOMfigyelő:
2013. július 29.

Tízmillió forintos európai uniós pályázati támogatás segíti a közoktatásban, közművelődésben használt eszközök megújítását a somogyi kisvárosban.
(ÚSZTI TIOP-1.2.5-12-1-2012-008)

Napjainkban már elengedhetetlen az egész életen át tartó tanulás. Ennek a fontos színterei a művelődési házak. Az elégtelen infrastrukturális feltételek miatt azonban a bennük rejlő képzési lehetőségek jórészt kihasználatlanok. Többségük nem rendelkezik korszerű, a képzést segítő, csoportfoglalkozásokra alkalmas, jól felszerelt közösségi képzési terekkel.

Ezen változtat az Új Széchenyi Terv azon pályázata, amelynek keretében Nagybajom Város Önkormányzata kerek tízmillió forintot nyert el.

A százszázalékos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően a település művelődési központja elsősorban a számítógépes infrastruktúráját korszerűsítette, de a laptopok, nyomtatók és szoftverek mellett jutott pénz bútorra, és az előadásokat segítő modern kivetítő és hangtechnika beszerzésére is.

A somogyi kisvárosban a közelmúltban más hasonló fejlesztések is voltak, illetve jelenleg is folynak. A múlt évben a könyvtár újult meg szintén százszázalékos támogatással, és jelenleg is zajlik a helyi óvodák fejlesztése és a nemzetiségi tanulók segítésére egy tananyag fejlesztési program. 

Más pályázati területen pedig szintén az Új Széchenyi Terv részeként nemrég fejeződött be a nagybajomi városközpont funkcióbővítő megújítása, és a település teljes körű szennyvízcsatornázásának építkezési munkálatai is hamarosan megkezdődnek.

Nagybajom Város Önkormányzata