Nagybajom:
2008-01-02. 

néhány gondolat.

Az elmúlt napok alatt nem kívántam ünneprontó lenni, ezért csak ma hívom fel a figyelmet a következő cikkekre.

Sonline:
2007-12-31 17:23:39
Legek
 

A legszörnyűbb baleset.
Frontálisan karambolozott két gépkocsi Nagybajom és Böhönye között. Az Audiban utazó kislány és a nő a helyszínen az életét vesztette; a harmadik személyt mentőhelikopter szállította el. A Toyota vezetőjét könnyebb sérüléssel vitték el a mentők.
http://sonline.hu/index.php?apps=cikk&cikk=111852 

Sonline:
Kolumbán Tünde   2007. december. 30., 08:17
Siófok nem fürdött be

…Többet Siófok azért nem kaphatott, mert az azóta bezárt nagybajomi fürdőnek is kellett a támogatás…
http://sonline.hu/index.php?apps=cikk&cikk=111682

Mélységesen egyetértek a polgármester asszonnyal abban, hogy az országos média a Nagybajom életében, talán a térség életében is fontos eseményekről nem tudósít. Bezzeg amikor a szovjet emlékművet megrongálták, azonnal itt voltak. Nem várható el az újságíróktól sem, hogy olyan eseményekről tudósítsanak, amelyekről nem tudnak. Én sem vagyok hajlandó olyan nagybajomi eseményekről, programokról tudósítani, amelyekről még szórólapon sem értesültem. (Igaz, nem vagyok újságíró.) Kénytelen vagyok megvárni, míg az valahol meg nem jelenik. Egy hírnek – főleg helyben – egy rövid idő múlva nincs hír értéke. Legfeljebb dokumentál.

Nagybajomiként, somogyiként örültem a Somogyi Hírlap Somogyország Kincse sorozatának, mely véleményem szerint nem csak Somogynak szól, hanem érdeklődésre tarthat számot az országban, országon kívül is. Számomra elgondolkodtató, hogy a Gyergyairól, a Boronkáról szóló oldalból a szerkesztő a következőt tartotta az interneten rögzítésre méltónak: Flaubert a francia líra gondolkodója
http://www.somogyihirlap.hu/index.php?apps=tartalom2&q_datum=2007-12-17
(pZ)