NAGYBAJOMfigyelő:
2018. március 03.

Február 24-én, immár huszonkettedik alkalommal rendeztük meg a Lukáts István lábtenisz emléktornát a Nagybajomi Sportcsarnokban, ahol ismét tiszteletüket tették a lábtenisz rajongók.

A népes mezőnyben új arcokkal is találkozhattunk. A régi harcosok közül is sokan eljöttek, pedig az időjárás nem fogadta kegyeibe a több száz kilométert is megtett sportbarátokat.
Tisztelet, hogy ismét velünk voltak.

Két kategóriában kezdődtek meg a küzdelmek.

Az 50 év felettibe 8 csapat nevezett, a nyíltban pedig 10 páros vett részt.

Mindkét korosztály küzdelmeiben voltak kiemelkedő párosok, akik a végső győzelemre pályáztak, de csak egy első hely volt kiadó, s ezért keményen meg kellett küzdeni.

Szenior kategóriában a tavalyi győztes Korányi – Földesi páros diadalmaskodott a döntőben. Hatalmas küzdelemben az azt megelőző évi bajnokot győzték le.

A harmadik helyért baranyaiak csaptak össze, miután mindannyian onnan érkeztek. A fiatalabbak vihették haza a harmadik helyért járó serleget.

A nyílt kategóriában a csoport első négy helyezettje jutott tovább, s egyenes kiesésben döntöttek a továbbjutásról. Sajnos egy sérülés megpecsételte Dörnyei Gabi barátunk és társa sorsát, mert nem tudták folytatni a küzdelmet. Pedig sokszor szerepeltek a döntőben, s a győzelmi serleget is emelhették már a magasba.

A négyes döntőben viszont Somogy vette át a főszerepet, mivel a négy között majdnem csak ők voltak. A mérkőzés a harmadik szettben dőlt el, habár a fiatalok (Harsányi – Slávecz) kicsit elszórakozták a második szettet, túlzott magabiztosságukat kihasználták Farkasék és túlórázni kellett.

Nagybajom számára külön büszkeség, hogy Slávecz Pisti nálunk kezdett el játszani.

A harmadik hely sorsa két közeli barátságban lévő egység között dőlt el. Itt is remek játékot láthattak a szép számmal kilátogató nézők, és a már pihenő játékosok.

A tornán részt vett városunk polgármester asszonya Czeferner Józsefné.
A díjakat Csermely Sándor a Magyar Lábtenisz Szövetség elnöke adta át.

Eredmények:

Nyílt kategória

  1. Harsányi Ádám – Slávecz István
  2. Farkas Gábor – Pál Zoltán
  3. Farkas Gábor – Kővári Tibor

50 év feletti kategória

  1. Korányi András – Földesi Iván
  2. Kántor István – Fülep Gyula
  3. Rozmann Kálmán – Plech Róbert

Két különdíj is gazdára talált, amit Sláveczné Kovács Kriszta ajánlott fel.

A különdíjat Harsányi Dzsina egyetlen női versenyző valamint

Szilágy Csaba – Tóth Árpád 50 év feletti páros kapta.

Köszönet Nagybajom város önkormányzatának az emléktorna támogatásáért.

 

Véber László