Sonline:
2010. január 29. 11:03 , Legutóbb frissítve: 2010. január 29. 11:08
Jakab Edit/forrás: www.police.kaposvar.hu

Megbontották a tetőt és a padláson húzták meg magukat a betörők. Amikor kiürült a ház kifosztották a széfet…
http://www.sonline.hu/somogy/kek-hirek-bulvar/megbontottak-a-tetot-es-a-padlasrol-leptek-akcioba-283971

KaposPont:
2010-01-28 13:17:31

Vitték a mackót Kiskorpádon, vagyis kiszerelték és ellopták a falba épített széfet egy kiskorpádi családi házból. A három betörő nem sokáig örülhetett a zsákmánynak…
http://kapos.hu/hirek/kek_hirek/2010-01-28/vittek_a_mackot_kiskorpadon.html

Rendőrkapitányság Kaposvár:
2010. január 28.
www.police.kaposvar.hu

Milliós zsákmány helyett bilincs

Milliós zsákmány reményében tört be a betörőcsapat egy kiskorpádi házba, azonban a milliók helyett bilincs lett a jutalmuk rövid időn belül.
Kedd reggel érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy ismeretlen személyek betörtek egy kiskorpádi családi házba.
A bejelentés adatai alapján a nagybajomi rendőrőrs tagjai rövid időn belül elfogták és előállították azt a négy személyt, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak voltak.

A személyeknél tartott házkutatások során több eltulajdonított tárgy került lefoglalásra.
A kihallgatás során az elkövetők elmondták, hogy a bűncselekményt szervező társuknak volt olyan információja, hogy egy kiskorpádi családi házban több millió forint van egy széfben.

Az elkövetők gondosan eltervezték a bűncselekményt, hiszen közülük ketten az éjjeli órákban felmásztak a ház tetejére, majd leszedték a tetőcserepet és bemásztak a padlásra, ott vártak mindaddig, amíg a kint lévő társuk nem jelzett nekik, hogy mindenki elment a házból. Miután kiürült a ház a két elkövető lement a padlásról és összeszedte a családi házban lévő műszaki
cikkeket. Az elkövetők megtalálták azt a pénzkazettát is, amelyben azt remélték, hogy milliók vannak, azonban milliók helyett hatszáz-ezer forint volt csupán a széfben.

A négy elkövető közül két személy, akik ellen korábban is folyt már büntetőeljárás betörés miatt őrizetbe  kerültek, míg  másik két társuk szabadlábon védekezik.
Az őrizetbe vett személyek közül az egyik személy azonos azzal, aki korábban egy rendőrtisztnek akart értékesíteni egy általa eltulajdonított lőfegyvert.

Kapcsolódó cikkek:
http://nagybajomfigyelo.freeblog.hu/search/l%c5%91fegyver/
http://nagybajomfigyelo.freeblog.hu/archives/2009/07/10/Szakszerutlen_es_torvenyserto_rendorsegi_akcio/