Rádió Ponline:
2014. február 1. szombat, 17:06

Az egyesületi vezetőktől az állami vezetőkig több szinten és több fórumon megköszönték már a polgárőrök áldozatkész, segítőkész munkáját, mégis nekünk, polgárőröknek talán a legnagyobb elismerésnek az számít, ha a lakosság ismeri el és köszöni meg azt, amit érte teszünk. Ezt tapasztalhatták meg nemrégiben Nagybajom polgárőrei.

Lakossági köszönőlevelet kaptak nemrégiben a nagybajomi polgárőrök. Peszt Péter, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke juttatott el rádiónknak egy elektronikus levelet, melyet egy hálás állampolgár küldött.

K. Renáta a levélben arról írt, 2013. december 8-án Pécsről tartott Vasvár felé, amikor Szigetvár után defektet kapott az autójával. A gumi ugyan csak lassan, fokozatosan eresztett le, mégis csak Nagybajomig jutott, ahol a körforgalomnál kénytelen volt félre állni, mert már a felnin ment az autó. Mindez este fél tíz körül lehetett. Ahogy a levélíró írta, egy lélek sem volt az utcán, és mint fiatal lány nem nagyon tud defektet szerelni, ráadásul félt is. Ekkor három személy tűnt fel a körforgalomnál. „Örömömre három polgárőr volt és készséggel álltak rendelkezésemre, illetve segítségemre. A pótkerék felszerelésében, felfújásában erejükön felül segédkeztek, illetve felhívták figyelmemet a megfelelő közlekedésre.” 

Renáta ezután sikeresen hazaért, és mint írta: „… Szeretném a három polgárőrt minden elismerésemben részesíteni, illetve megerősíteni őket abban, hogy óriási szükség van a munkájukra. Egyikük nevére pontosan nem emlékszem, csak annyit tudtam elmenteni, hogy Gacs…, de rajta kívül még Takács Lászlónak és Hegedűs Zoltánnak is szeretném megköszönni, hogy akkor abban a pillanatban segítségemre voltak, hiszen hosszú út állt még előttem, késő este lehetőségem sem lett volna valamilyen segítséget keresni.

http://radiop.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2635:nagybets-koeszoenoem-a-nagybajomi-polgarrsegnek&catid=51:szines&Itemid=228

Ezen a linken található egy másik hivatkozás is, mely a nagybajomi polgárőrökről szól.
(a szerk.) 

Támogassa adója 1%-val a nagybajomi szervezeteket!!!>>>