NAGYBAJOMfigyelő:
2011. február 24. Véber László

2011.02.19. került megrendezésre a XV. Lukáts István lábtenisz emléktorna Nagybajom város sportcsarnokában. A tornán 12 csapat vett részt akik Somogy megye különböző településeiről érkeztek az emléktornára. (Fotó)
A megnyitót követően a csoport mérkőzések is már nagy csatákat hoztak a minél jobb helyezésekért. Az egyenes kieséses szakaszban még az esélyesek jutottak tovább, habár nem sokon múlott, hogy néhány meglepetés történjen. A hármas döntőbe viszont már több olyan játékos nem jutott be akik régebben  már többször is megnyerték a tornát. Csak néhány név a régi győztesek közül Dr Gulyás Sándor  Porc András  és Korányi András.

A végig remek formában játszó Dörnyei – Tullner /Balatonboglár – Győr/ páros magabiztosan nyerte mindkét mérkőzését s így megnyerte a tornát.
A 2. helyen egy régebbi bajnok, a Csiszár – Szabó /Balatonboglár – Fonyód / páros végzett.
A 3. helyet a Kovács – Csuha /Kaposvár / páros szerezte meg akik véleményem szerint a torna meglepetését okozta ezzel az eredménnyel.

A torna díjait Lukáts Istvánné Katika adta át, s megköszönte, hogy ennyi év után is nem csak a helyiek hanem más régi, s új ismerősök részt vesznek az emléktornán, s nem szakad meg ez a szép hagyomány.
A torna végeztével megkoszorúzták sporttársuk síremlékét.

Szeretném megköszönni minden  résztvevőnek akik meg tisztelték a tornát részvételükkel. Külön szeretnék köszönetet mondani azoknak a személyeknek akik hozzá járultak, hogy sikeresen megrendeztük a XV. Lukáts emlék tornát, mivel támogatást nem kaptunk a megrendezésre.