NAGYBAJOMfigyelő:
2009-08-03. 

Tisztelt Klubtagok, Nagybajom iránt érdeklődők! 

Három hírre szeretném felhívni elsősorban azoknak a figyelmét, akik nem Nagybajomban élnek, illetve nem kísérik rendszeresen figyelemmel a nagybajomi történéseket.

Az első linkre látogatva megtalálják FÜRDŐVEL foglalkozó híreket és cikkeket, melyek az országos és a megyei online hírforrások közöltek. Itt megjegyzem, hogy az új tulajdonos nem nyilatkozott arról, hogy a tervezett komplexum fürdő részét hogyan kívánja üzemeltetni. Megnyitja-e a környékből érkező fürdővendégek előtt, vagy csak a szálló vendégei számára teszi elérhetővé. Ami legkésőbb akkor derül ki, ha meghatározza a fürdőbelépők árait. De ez még messze van.
A város számára minden bizonnyal hasznos lesz, ha megnyílik a komplexum.
http://nagybajomfigyelo.freeblog.hu/archives/2009/07/11/Kint_van_a_vizbol_a_furdo/ 

Felsőkak - erdei vasút végállomásAz ősz folyamán Nagybajomból elszármazott barátaimmal végigjártuk azokat a Nagybajomhoz tartozó egykori településeket, melyekről Ballérné Marika és Marics Csaba összegyűjtötte – Puszták népe I. – II. címmel (Könyvajánló időpontja a Szent István Napok programjában /utolsó link/)- a még meglévő képi emlékeket.
A háború utáni időkben az akna veszély miatt a gyerekeket a szülők nem engedték a határ egyes részeire, így barátaim az összes településen még nem jártak.
Igazán azok a helyek döbbentették meg őket, amelyet gyermekkorukból ismertek. Ma már egy-egy gyümölcsfa, megmaradt kerítés, temető emlékeztet az egykor virágzó településekre.
Akkor nem találtuk meg a FEHÉRTÓ pusztai kápolnát.
Ide invitál a következő linken lévő meghívó.
http://nagybajomfigyelo.freeblog.hu/archives/2009/07/29/Nagybajom__Feherto/
 

Az orvosi ügyelet megszüntetését figyelembe véve a képviselőtestület nem dönthetett másként csak úgy, hogy a városnapra és langallófesztiválra nem áldoz milliókat, de lehetőséget ad arra, hogy ezt egyéb forrásokból megszervezzék. Így idén szolidabb lesz a VÁROSNAP. Idén SZENT ISTVÁN NAPOKcímmel kerül megrendezésre a meghívó szereplő támogatók jóvoltából. A rendezvény keretében mutatják be a Puszták népe második kötetét. Ekkorra szervezték az Ifinapok rendezvényeit is.
A rendezvény meghívóját, programjainak elérhetőségét tartalmazza a harmadik link. Melyet a lap linkjei közül a Program-ra kattintva is el lehet érni.
Ha a program változik és tudomásomra jut, a meghívókat módosítom. Figyeljék a Frissítés  dátumát.
http://nagybajomfigyelo.freeblog.hu/archives/2009/07/27/Szent_Istvan_Napok_-_Nagybajom/  

Megjelenik a NAGYBAJOMfigyelő oldalain, körlevélben értesülnek róla az iWiW-en a NAGYBAJOMfigyelő blog klubjának tagjai.
(Elnézést kérek a háromszor elküldött iWiW klubüzenetért. Augusztus 3.-án háromszor próbálkoztam az üzenet elküldésével, de a rendszer nem fogadta. Ezt a három próbálkozást kapták egyszerre a klubtagok./08.05./)
Nagybajom, 2009-08-03.  

Kiss Zoltán (pZ)