Nagybajom:
2008-12-24.
Mézes krémes
(Szerencsés Márti féle recept)
Tészta: 1 tojást, 1 ek.! mézet (A mézet melegítsük meg, hogy folyós legyen, mert ha több mézet teszünk a tésztába, akkor nehéz lesz nyújtani.) , 15 dkg cukrot, 6-7 kanál tejet és 6 dkg margarint összefőzünk. Hozzáadunk 40 dkg lisztet és 1 teáskanálnyi szódaport. Még melegen, langyosan összegyúrjuk elosztjuk kétfelé és kinyújtjuk. Gáztepsi alján két lapot sütünk belőle. (180 fok 8 perc)
Krém: 1 liter tejet felfőzünk 3 vaníliás pudingporral és 2 ek. rétesliszttel (jó a sima liszt is), ha kihűlt 25 dkg Ráma margarin és 25 dkg porcukor keverékével összekeverjük, és a tésztára kenjük.
(A puding nem bőrösödik, ha óvatosan a tetejére csurgatott víz alatt vagy folpackkal letakarva hűtjük.)
Hab: Fél liter „Hulala” tejszínt 7 kanál cukorral habosra verjük (vigyázzunk, hogy a habot ne verjük túl keményre, mert nehéz lesz szeletelni a süteményt, mert a hab “törik”). Hozzáverünk 1 vaníliás cukrot és egy fél literes tejfölt és kb. 2/3-át a sárga krémre kenjük.
Rátesszük a másik mézes lapot, majd a maradék habot is szétkenjük a tetején.
Díszíthetjük csoki öntettel, melyet kanálból vékony csíkokban csurgatunk rá (miután kb. 5X5-ös kockákra szeltük a süteményt), vagy bármi mással. (A vékony élű kést minden vágás után megtöröljük, forró vízben melegítjük, A vizes kést újra törüljük majd vágunk.)
Mutatós finom sütemény!
Vélemény, hozzászólás?