KaposPont:
2008.07.09. 11:22 

Zöld jelzést kaptak a tolvajok a fosztogatáshoz a balatonfenyvesi kisvasútnál. Júniusban háromszor csaptak le a fémtolvajok. Azután, hogy a MÁV Zrt. bejelentette: jövőre kivonul a térségi kisvasutak üzemeltetéséből. A bűnözők először csak felmérték a terepet: felforgatták az irodákat, és tönkretették a riasztókat. Néhány nappal később már teherautókkal tértek vissza. Ekkor 500 kilónyi mozdonyalkatrészt lovasítottak meg.
http://www.kapos.hu/index.php?highlight=nagybajom&cid=57965 

Zöld jelzés a tolvajoknak az országban? 

Van értelme a nyomozásnak? A büntetés úgy is csak egy ejnye-bejnye lesz.  

Kedves Politikusok (gyakorló- és kocapolitikusok)! 

A megtorlatlan lopások, betörések egy idő után önbíráskodáshoz vezetnek.
Ha egy társadalom úgy érzi, hogy az állam nem képes, nem akarja a többséget megvédeni, akkor elfogadja az önbíráskodást, a Magyar Gárdát, a rasszizmust.
Ha így megy tovább, egyre többen az utcai erőszakot választják. 

Ezt az állam önmagának köszönheti, az állam pedig politikusainak, végső soron többségi politikusainak, akiknek politikájához a kisebbség politizálása is hozzájárul. 

Tévedés azt gondolni, hogy a zavartalan kormányzás feltétele csak a politikai megegyezés. Magyarországnak társadalmi megegyezésre van szüksége, vagyis arra, hogy az államhatalom egyes – sok esetben független, vagy függetlennek mondott – hatalmi ágainak döntéseit a társadalom elfogadja. Ebben pedig az országgyűlésnek van jelentős szerepe a megfelelő törvényi háttér létrehozásával, és a mindenkori kormánynak a megfelelő rendeletek alkotásával.  
A felelősség mégis csak a kormányzóké. 

Ha a társadalom úgy látja, hogy munka nélkül is meg lehet élni, akkor a társadalom egy része ezt az utat fogja választani. Van, aki a segélyt, aki jobban akar élni a betörést, lopást; van, aki az ügyeskedést. Erkölcsileg a társadalom számára – a segély kivételével – nem igen van közöttük különbség. 

Egy gazdaság alapja sohasem lehet a fogyasztás, annak mindig az értékteremtő MUNKÁNAK kell lennie.
Egy gazdaság összedől – annak minden következményével – ha fejlődését a fogyasztásra alapozza. Különösen igaz ez Magyarország esetében.
Minden olyan intézkedés, gyakorlat, mely ennek az ellenkezőjét sugallja, mindennek, mindenkinek káros.
Kár, hogy ezt felelős vezetőink nem akarják figyelembe venni.
(Kiss Zoltán, pZ)